Загадката на Sofia24.bg е свързана с една актриса, която е много

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с една актриса, която е много
Коментари Харесай

Една роля я прави световноизвестна актриса: Когато е била студентка, работела като агент по недвижими имоти и барман, за да си плаща наема

Загадката на Sofia24.bg  е обвързвана с една актриса, която е доста известна и обичана в България. Тя театрална и филмова актриса, номинирана за " Сатурн “, " Сателит “, две награди " Еми “ и три награди на " Гилдията на киноактьорите “. Известна е с ролята си на Денерис Таргариен във фентъзи поредицата на HBO – " Игра на тронове “ и Сара Конър във кино лентата " Терминатор: Генисис “. Познахте ли я? Става въпрос за Емилия Кларк. Тя е родена на 23 октомври през 1986 година в Лондон, само че израства в Бъркшир. Майка ѝ е бизнесдама, а татко ѝ е звукорежисьор в театъра. Нейният по-малък брат пък учи политика.

Интересът на Кларк към театралната сцена се демонстрира още в напълно ранната ѝ възраст. Тя гледа мюзикъла " Boat Show “, по който татко ѝ работи, когато е на 3 години. През 2009 година приключва английската трагична школа " Drama Centre “ в Лондон. Бъдещата звезда играе няколко дребни функции в малкия екран, преди да получи първата си огромна роля в " Игра на тронове “. Превръща се в Денерис единствено година откакто приключва лицей. Нейните първи телевизионни функции са през 2009 година като Саския Майер в сериала " Лекарите “ ( " Doctors “) и Савана през 2010 година във кино лентата " Нападението на динозаврите “.

Избрана е да изиграе Денерис с огромана доза шанс, защото в началото ролята е дадена на Тазмин Мърчънт, която изненадващо се отхвърля. Кларк разполагала единствено с 24 часа, с цел да се приготви за прослушването и била много неуверена в себе си. А с цел да се яви на кастинга, излъгала тогавашния си шеф, че е болна.

Любопитно е, че Кларк употребява дубльор за голите си подиуми в " Игра на тронове “.

В свободното си време, актрисата обича да пее, свири на кирата, както и на пиано и флейта. През 2011 година за ролята си на Денерис Таргариен печели премия " EWwy “ на списание " Ентъртейнмънт Уийкли “ в категория " най-хубава поддържаща актриса “.

Емиля Кларк може да се похвали и с главна роля на Бродуей. През 2013 година тя е Холи Гоулайтли в класиката  " Закуска в Тифани “ по едноименния разказ на Труман Капоти. През 2015 година изиграва Сара Конър във кино лентата " Терминатор: Генезис “, а година по-късно се превъплъщава в Луиза Кларк в сърцераздирателната драмата  " Аз преди теб “ – кино версия на бестселър романа на Джоджо Мойс. 

Участва и във кино лентата " Дом Хемингуей “, в който си партнира с Джуд Лоу, и озвучава един епизод от анимационната поредност " Футурама “. Предложена й е ролята на Анастейжа Стийл от " Петдесет нюанса сиво “, само че Кларк отхвърля, поради голите подиуми.

По времето, когато е била студентка, работела като сътрудник по недвижими парцели и барман, с цел да си заплаща наема. Кларк е в " Игра на тронове “ от самото му начало и печели съвсем по 500 000 $ на епизод.

За героинята, която я направи световноизвестна, Кларк споделя:  " С помощта на Денерис съумявам да вдъхна самонадеяност на доста дами и млади девойки и да им покажа, че могат да бъдат доста повече от нечии съпруги или приятелки “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР